Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan
 

Goda utsikter sedan 1984

 

HRM bildades 1984 när Ritline, ägt av Anders Ulriksson, Håkan Carlström och Jan Ulriksson, gick samman med konstruktionsfirman Hagman & Mölnlycke. Förkortningen blev HRM men eftersom Ritline var väldigt väl etablerade blev namnet HRM/Ritline AB.

1990 förvärvade det tidigare Ritlineägarna hela företaget och 2010 gick Mats Rogbrant, VD sedan 2008, in som delägare. Företaget har i dagligt tal alltmer kommit att kallas bara HRM.

2011 bytte företaget namn till HRM Engineering. Detta mycket beroende på fler kontakter utomlands och Engineering ger en stark koppling mellan namn och verksamhet.

Det började med ett okuvligt teknikintresse, och det är förstås fortfarande en av HRMs hörnstenar. Däremot kan det säkert kännas skönt för våra uppdragsgivare att vi investerat en hel del i tekniska resurser och verktyg sedan den här bilden togs. Exakt vad Håkan Carlström och Jan Ulriksson håller på med vet vi inte, men en gissning är att det hade med fordonsteknik att göra. Eller kanske var det precis här de bestämde sig för att starta HRM?

 

Om webbplatsen

AKTUELLT


EDAG förvärvar HRM
2017-06-09: Press release / Corporate News EDAG acquires Swedish...
Läs mer

Vad kan hända med batteriet om...
2017-05-02: I samband med tidningen PROFFS artikel om Scanias hybrid får...
Läs mer

Stark uppsida för...
2017-04-24: Branschtidningen Fordonskomponenten publicerar artikel om...
Läs merLOGGA INSenast publicerad: 180110 | Powered by SiteSmart