Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

Pressmeddelande

2014-12-04:
HRM Engineering expanderar och förvärvar specialistföretag inom ljud och vibrationsteknik.


Müller BBM Scandinavia blir nu en del av HRM Engineering. Förvärvet är ett led i HRMs utveckling av sitt erbjudande inom fordons-, offshore- och tillverkningsindustrin. Företagets namn blir Müller HRM Engineering och erbjuder förutom expertkompetens inom hela ljud och vibrationsområdet, det avancerade mät- och analysverktyget PAK.


Erfarenhet och bredd

Företaget har varit en del av det tyska Müller BBM, som har 1100 anställda. Verksamheten omfattar alla väsentliga grenar inom ljud och vibrationer. ”HRM har ju en stor del av sin verksamhet i fordonsindustrin och där finns ett stort behov av de här tjänsterna”, säger Mats Rogbrant, VD på HRM Engineering, ”men offshore, industri och energisektorn är också prioriterade kundgrupper.


Buller, miljö och folkhälsa

Inom miljöteknik är ljud och vibrationer ett nyckelområde. Såväl världshälsoorganisationen WHO som EU har nya och skärpta bullerdirektiv som baseras på omfattande forskning om hälsoeffekter av för höga bullernivåer. Både kartläggning av buller och åtgärdsprogram ligger inom Müller HRM Engineerings kompetensområde.


Mätverktyg i världsklass

Försäljning och licensiering av mät- och analysverktyget PAK blir ett nytillskott till HRMs erbjudande. ”Det är viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder det allra bästa”, säger Mats Rogbrant,” och eftersom PAK är utvecklat inom Müller-gruppen finns unik kompetens när det gäller användning av verktyget och av hur resultaten används på bästa sätt”.


Satsning för framtiden

Förvärvet innebär att åtta specialister flyttat in i HRM Engineerings lokaler på Eriksbergstorget. ”Men vi är övertygade om att den här delen kommer att växa. Området ljud och vibrationer är helt klart i stark tillväxt, avslutar Mats Rogbrant.

För ytterligare information, kontakta:

Mats Rogbrant, VD, 0705909404

HRM Engineering är ett ingenjörsföretag med fokus på framtidens teknik. Vi har specialister inom bland annat mekanik, elektronik, alternativa drivmedel, hybridteknik och kvalitetsutveckling. De viktigaste kunderna finns i fordon, industri, energi och offshore. HRM Engineering startade 1984 och har idag 100 medarbetare.

HRM Engineering AB | Eriksbergstorget 11 | 417 64 Göteborg | 031 744 44 30 | hrmengineering.seNyhetsarkiv


LOGGA INSenast publicerad: 180110 | Powered by SiteSmart